Verrassend lekker zijn deze schnitzels van knolselderij, gevuld met ham en kaas. Eet je liever vegetarisch, dan laat je de ham gewoon weg.
Voor 4 personen
Ingrediënten 1 knolselderij (ca. 600 g), zout, peper uit de molen, 4 plakjes ham, 4 plakjes belegen kaas, 50 g bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel, boter om in te bakken
Bereiding Schil de selderij en verdeel hem in acht, ongeveer 1 centimeter dikke, schijven. Blancheer de schijven zo’n 3 minuten in kokend zout water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken en dep ze droog. Kruid met zout en peper. Beleg vier selderijschijven telkens met een plak ham en kaas (vouw ze eventueel om ze aan de vorm van de schijven aan te passen). Leg de resterende vier selderijschijven erbovenop en zet vast met tandenstokers. Wentel de selderijschnitzels eerst in de bloem, haal ze daarna door de geklutste eieren en ten slotte door het paneermeel. Bak ze aan elke kant 2 tot 3 minuten in hete boter tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien op. Een frisse bladsalade smaakt er goed bij.
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Gaan we zeker proberen, hebben nog knolselder in de moestuin staan en dat zal lekker smaken, het water komt mij al in de mond.
Proficiat met jullie blad,
Groeten Francis en Ann