Bij gepocheerde peren zullen veel mensen aan de traditionele stoofpeertjes denken, maar ook handperen kun je pocheren. Lekker in wijn bijvoorbeeld, wat een smeltend zacht dessertgerecht oplevert.
Ingrediënten voor 4 personen: 500 ml witte wijn, 200 ml perensap, sap van 1 onbespoten citroen, 3-4 el honing, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, 4 peren (bv. ’Williams’ of ’Doyenné du Comice’)
Bereiding gepocheerde peren
Breng de witte wijn samen met perensap, citroensap, honing, kaneelstokje en vanillestokje aan de kook en laat alles 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Leg ze in het wijnmengsel en pocheer ze 10 minuten op een zacht vuur met het deksel op de pan. Laat alles afkoelen. Verwijder de kruiden en dien de peren met het kookvocht op.
Tip: Garneer eventueel met wat bramen of een bolletje roomijs.
De gepocheerde peren zijn natuurlijk het lekkerst met peren uit eigen tuin.
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…