Jacinta Bokma is een gezonde bourgondiër. Ze kookt vaak en graag voor familie en vrienden en daarbij volgt ze de regels van haar ‘Vrolijke Voedingshart’. Haar gerechten zijn niet alleen heel smakelijk en gezond, ze zijn ook een feest voor het oog. Dat alles zie je in haar nieuwe boek De gezonde bourgondiër, in LandIdee oktober-november vind je een voorproefje van haar boek.
Recepten: Jacinta Bokma Foto’s: Harold Pereira
Gevulde kastanjechampignons met gepofte knoflook-kruidenolie
De recepten zien er stuk voor stuk schitterend uit: ze zijn werkelijk een lust voor het oog. Een van de heerlijke herfstrecepten uit het boek is: Gevulde kastanjechampignons met gepofte knoflook-kruidenolie.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
6-8 knoflooktenen (gepeld)
4 el olijfolie
2 tl Provençaalse kruiden
250 g grote kastanjechampignons
100 g geitenkaas
250 g cherrytomaatjes
Bereiding gevulde kastanjechampignons met gepofte knoflook-kruidenolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Knijp in een kommetje de knoflook uit in de olie en voeg de Provençaalse kruiden toe.
Borstel de champignons schoon en draai het steeltje eruit.
Doe in ieder champignonhoedje een stukje kaas en een cherrytomaatje.
Giet er wat knoflook-kruidenolie overheen en zet de champignons 15-20 minuten in de oven.
In LandIdee oktober-november vind je ook onderstaande heerlijke (en prachtige) recepten!
Boek De gezonde bourgondiër
Auteur Jacinta Bokma
Foto’s Harold Pereira
Prijs € 22,99
ISBN 9789046824184
Uitgever Nieuw Amsterdam