Een rol kant-en-klaar pizzadeeg kun je voor véél meer gerechtjes gebruiken dan voor alleen pizza. In het boek Pizzadeeg laat Guillaume Marinette je zien hoe veelzijdig dit deeg is. Lekker om te delen, maar ook om zelf op te snoepen! Hieronder delen we alvast een recept met je!
Recept vegavlecht
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 rol pizzadeeg
- 150 g crème fraîche
- 1 snufje nootmuskaat
- 150 g spekjes
- 1 eidooier
Bereiding vegavlecht van pizzadeeg
Pel en snipper de uien en fruit ze in een koekenpan.
Voeg na 2 minuten een paar scheutjes water toe en laat sudderen tot de uien smelten en glazig worden.
Rol het deeg uit en bestrijk het met de crème fraîche.
Bestrooi met de nootmuskaat.
Leg daarop de uien en spekjes en rol het deeg strak op.
Laat de rol 10 minuten rusten in de vriezer en snijd hem dan in plakken van 2-3 cm.
Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de zichtbare delen van het deeg met eidooier en bak de rolletjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Boek Pizzadeeg
Auteur Guillaume Marinette
Fotograaf David Japy
Prijs € 12,99
ISBN 9789023015888
Uitgever Gottmer / Becht
Meer verrassende recepten met pizzadeeg vind je in LandIdee oktober-november 2019.