De doperwt staat al sinds de oudheid op het menu van de mens. Geen wonder, want de kleine vitaminebommetjes bevatten alles wat het lichaam nodig heeft. En veelzijdig is dit snoepje uit de moestuin ook. Erwten zijn bijvoorbeeld heerlijk in een gerecht met pasta, zoals farfalle.

Onderstaand recept is geschikt voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten:
500 gram farfalle
200 gram (buik)spek
300 gram erwten
1 bosje basilicum
Parmezaanse kaas (geraspt)
Peper

Bereiding:
Kook de farfalle in zout water beetgaar. Snijd intussen het spek in repen en bak het zonder boter in een pan knapperig. Was vervolgens de erwten en blancheer ze zo’n twee minuten in heet, zout water. Giet ze af, laat ze schrikken met koud water en laat de erwten uitlekken.

Was het basilicum, schud het droog en trek de blaadjes van de stelen. Giet de beetgare pasta af en doe de farfalle met de erwten en de basilicumblaadjes bij het spek. Meng alles goed door elkaar.

Bestrooi de pasta met geraspte parmezaan en kruid met peper.

In LandIdee augustus-september vind je nog 8 heerlijke recepten met erwten.