De friszure smaak van rabarber leent zich goed voor combinaties met zoete aardbeien. Maak er bijvoorbeeld compote van: zowel warm als koud met ijs heerlijk als nagerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
400 gram rabarber, 250 gram aardbeien, 4 eetlepels suiker, ¼ l water, sap van 1 citroen, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 2 eetlepels maïzena
Bereiding (circa 45 minuten)
Schil de rabarber, maak de stelen schoon en snijd ze in hapklare stukken. Was de aardbeien en deel ze in vieren. Breng het water met de suiker, het citroensap en de sinaasappellikeur aan de kook, voeg de rabarber toe en laat alles 10 minuten op een kleine vlam koken. Voeg dan de aardbeien toe.
Roer de maïzena glad met water en giet dit langzaam door het vruchtenmengsel. Breng de compote opnieuw aan de kook, laat alles afkoelen of dien warm op, bijvoorbeeld met ijs. Voeg er indien gewenst nog wat suiker aan toe.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…