Geniet nog heel lang van de heerlijke bramen door er jam van te maken. Dit recept is geschikt voor 5 potjes à 200 ml.
Ingrediënten
1 kg bramen
500 g geleisuiker (2:1)
kruiden naar smaak, bijvoorbeeld 2 steranijs of 1 vanillestokje
Bereiding bramenjam
Was de bramen en laat ze uitlekken.
Meng ze met de geleisuiker in een grote hoge pan.
Voeg eventuele kruiden toe.
Breng de jam al roerend op hoog vuur aan de kook en laat het mengsel 3 minuten borrelend koken.
Schep de jam, zonder de kruiden, in de schoongemaakte potjes. Sluit ze goed af.
Tip
Het aroma van volledig rijpe bramen is het best. Je herkent volledig rijpe bramen aan het feit dat ze al een beetje zacht zijn en gemakkelijk van de struik loslaten. De rijpheid kun je niet aan de hand van de kleur beoordelen: ook diepzwarte bramen kunnen nog vrij zuur smaken.
Wist je dat bramen heel erg goed zijn voor je hersenen? Lees meer!
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…