Een BBQ zonder heerlijk stukje brood is geen echte barbecue. Maak je barbecue nog feestelijker met dit echte BBQ-brood.

Ingrediënten
Klein rond brood
Olijfolie met rode peperbollen en rozemarijn
Grof zeezout
Verse tuinkruiden (zeker tijm en rozemarijn, oregano en bieslook zijn aangename smaakmakers)

Bereiding BBQ-brood
Snijd het brood in dambordpatroon tot onderaan door.
Snijd de tuinkruiden grof.
Vul het brood ermee, bestrooi met grof zeezout en besprenkel binnenin en bovenop met voldoende olie.

Barbecuetip
Gril indirect op 180° gedurende 15 minuten (tot wanneer het brood binnenin warm is).

Dit gerecht is ontwikkeld (voor Lidl) door Tom De Jaeger en Koen Maes,
BBQ-brood naar een recept en idee van Guy Heyninck, BBQ ACADEMY Sint-Niklaas

Bekijk ook: veilig barbecueën

Probeer ook eens een van onderstaande recepten:
Frisse salade met lentegroenten
Kipbrochette met komkommer-tomaatsalade
Papillot van zalm met spinazieroom en venkel
Heerlijke pastasalade
Courgette met Parmezaanse kaas