HEKS’NKAAS ® is een smeerdip met roomkaas en verse kruiden (prei, peterselie en knoflook). De smeerdip is geschikt om mee te smeren, te dippen of te koken. Je kunt HEKS’NKAAS ® gebruiken bij een borrel op een toastje of afgebakken stokbroodje, maar de smeerdip is ook geschikt als saus bij vlees, vis of pasta. Op deze pagina vind je acht recepten waarmee je heerlijke gerechten kunt maken.
Ingrediënten:
Bereiden
De asperges schillen met een dunschiller. Ongeveer 1½ cm van de onderkant afsnijden. In koud water met een beetje zout de asperges op het vuur zetten en aan de kook brengen. 3 Minuten laten koken en dan het gas uit zetten. 15 á 20 minuten met de deksel op de pan laten staan om na te garen. Asperges voorzichtig uit laten lekken. Op een platte schaal de ham mooi neerleggen. Asperges er op, HEKS’NKAAS ® erover en de eieren erover verkruimelen of er gehalveerd bij serveren. Serveren met (nieuwe) aardappelen of krieltjes.
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiden
Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Snipper de ui fijn en snijd de champignons in plakjes. Olijfolie heet laten worden in de bakpan en de plakjes champignons met de fijn gesnipperde ui toevoegen. Laten bakken en op het laatst de HEKS’NKAAS® toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Je kunt de champignons zowel koud als warm serveren. Serveer tip: serveer met een mandje stokbrood. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk bij de borrel!
Ingrediënten:
Bereiden
Roer in een kom HEKS’NKAAS ®, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar. Pel de bieten en snijd ze in blokjes. Schep de bieten door het HEKS’NKAAS ® mengsel. Salade eventueel op smaak brengen met zout. Ook lekker bij de barbecue.
Ingrediënten:
Bereiden
Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakjes. Bak 100 gram bacon uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Schaaf 1 komkommer met een dunschiller in lange repen (of snijd in dunne plakjes), dep ze droog met keukenpapier. Besmeer 6 sneden casinobrood dun met 4 eetlepels HEKS’NKAAS ®. Beleg de helft met komkommerlinten, plakjes tomaat, een plak kaas en dek af met bacon. Beleg de andere met Heks’n kaas besmeerde sneden met kaas, ham en plakjes gekookt ei. Leg beide delen op elkaar. Snijd het brood schuin doormidden en serveer evt. met een (saté)prikker.
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiden
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spekjes of kipfilet samen met de knoflook 4 minuten. Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het spek of kipfilet van het vuur en houd deze apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Giet de pasta af. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg de spekjes of kipfilet toe. Roer de eieren, HEKS’NKAAS® en de helft van de kaas erdoor en maal er flink wat zwarte peper over. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Ingrediënten:
Materialen
Ovenschaal (inhoud ca. 1,5 liter)
Bereiden
Verwarm de oven voor (160 ºC). Snijd de witlof doormidden, haal de witte kern eruit en kook het ongeveer 7 minuten in en pan met water en een snufje zout. Laat de witlof goed uitlekken in een zeef. Smeer een ovenschaal in met olie. Rol de witlof in de achterham en leg de witlof-hampakketjes in de ovenschaal. Verdeel nu de HEKS’NKAAS ® erover. Plaats de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met bijvoorbeeld gekookte aardappelen.
Ingrediënten:
Bereiden
Snijd de eieren in de lengte doormidden en verwijder de eidooiers. Doe de eidooiers in een kommetje en prak ze fijn (houd evt. wat eigeelkruimels achter voor de decoratie). Roer hier de HEKS’NKAAS ® door en breng op smaak met (versgemalen) witte peper en zout. Schep of spuit het mengsel in de eiwithelften en bestrooi met de achtergehouden eigeelkruimels. Eventueel een takje peterselie gebruiken als decoratie.
Ingrediënten:
Materialen
Ovenschaal( inhoud ca. 1,5 liter)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in. Bak de gesnipperde ui in de olie en voeg daarna de knoflook toe. Schep de spinazie erbij en laat die al roerend ontdooien. Breng op smaak met zout en peper. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen en verdeel 1/4 van de spinazie erover. Verdeel er 50 gram HEKS’NKAAS ® over. Herhaal dit nog 3 keer. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht goudbruin en gaar in ca. 30 minuten. Snijd de lasagne in de schaal in 4 porties en verdeel over de borden.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…