Aardappelen uit de oven zijn heel gemakkelijk te maken en je kunt in feite allerlei kruiden gebruiken. Voor dit recept hebben we gekozen voor het heerlijke salie kruid.

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten
1,5 kg vastkokende aardappelen
bosje salie
paar stengels lente-ui
olijfolie
peper en zeezout

Bereiding geroosterde aardappelen met salie
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de aardappelen en snijd ze in gelijke parten. Droog ze goed af en stort ze in een ovenschaal. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, hussel door elkaar en verdeel de aardappelen ten slotte goed over de schaal zodat er één laag ontstaat. Laat de aardappelen 30 minuten bakken in de oven. Haal de schaal uit de oven. Voeg de schoongemaakte stengels lente-ui toe en hussel ze goed door de aardappelen zodat ze met olie bedekt zijn. Strooi een handvol verse salieblaadjes over de schotel, voeg peper en grof zeezout toe en zet nog een kwartiertje terug in de oven. Het gerecht is klaar als de aardappels goudgeel en gaar zijn.

Dol op salie? Hier vind je nog een lekker recept!