Een heerlijke waterkerssalade: ietwat pittig, romig en lekker fris! Je maakt de salade in circa 20 minuten.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
200 g waterkers
3 appels (bijv. Golden Delicious)
1-2 el limoensap, 2 el druivenpitolie
1 tl middelscherpe mosterd
1 tl honing
3-4 el appelazijn
zout
400 g halloumi
peper (uit de molen)
paprikapoeder (zoet)
2 el olijfolie
50 g walnoten
Bereiding waterkerssalade
Was de waterkers en slinger hem droog in een slacentrifuge.
Was de appels, deel ze in vieren, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in fijne schijven en bedruppel ze met het limoensap.
Meng voor de dressing de druivenpitolie met de mosterd, honing en azijn. Breng met zout op smaak.
Snijd de halloumi, een traditionele Turks/Cypriotische geitenkaas, in plakjes en kruid met peper en paprika.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag.
Bak op hoog vuur elke kant van de kaas 1-2 minuten aan.
Hak de walnoten in grove stukken.
Schik de salade met de appelschijfjes, kaas en noten.
Besprenkel met de dressing en dien op.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…