Recept voor vlierbessenpannenkoeken. Vlierbessenpannenkoekjes zijn heel lekker én gezond! Vlierbessen oogst je in september.
Ingrediënten vlierbessenpannenkoekjes
150 g volkorenmeel
125 g tarwebloem
3 el (riet)suiker
3 tl bakpoeder
½ tl zout
½ tl gemalen kaneel
375 ml karnemelk
2 eieren
40 g boter, gesmolten en wat afgekoeld
150 g vlierbessen
olie voor bakken
Bereiding vlierbessenpannenkoekjes
Meng in een kom beide soorten meel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel.
Klop in een andere kom karnemelk, eieren en gesmolten boter door elkaar. Roer de mix door de droge ingrediënten. Voeg de bessen toe en roer voorzichtig door het beslag.
Verhit een koekenpan met een beetje olie en doe er drie schepjes beslag in, van elkaar gescheiden. Bak de kleine pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant). Herhaal totdat het beslag op is.
Je kunt de pannenkoekjes met een beetje esdoornsiroop serveren of een beetje boter met honing smelten en erover gieten.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…