Maak zelf deze heerlijke én mooie toefjestaart voor de feestdagen! Je maakt de toefjes van meringue. 

Ingrediënten Voor de meringue
6 eiwitten
2 mespunten zout
200 g suiker
20 druppels citroensap
200 g poedersuiker, gezeefd
gele, rode en groene voedingskleurstof (gel of pasta)

Voor de room, coulis en decoratie
½ portie zelfgemaakte lemon curd of 125 g kant-en-klare lemon curd
½ bakje frambozen
1 el suiker
1 el water
1 tl citroensap
5 el geraspte kokos
½ portie zelfgemaakte slagroom (zie recept) of ¼ spuitbus slagroom uit de winkel
4 el fijngehakte pistachenoten,10 witte dragees (snoepjes met een suikerlaagje)

Bereiding
Maak twee porties meringue, 3 eiwitten per portie (zie recept Franse meringue).
Teken aan de binnenkant van een spuitzak met een ronde, gladde spuitmond van 20 mm lange strepen met de gele kleurstof.
Vul deze spuitzak met een portie meringue.
Kleur twee andere spuitzakken (eveneens met een ronde, gladde spuitmond van 20 mm) respectievelijk met de rode en de groene kleurstof.
Vul deze zakken elk met een halve portie meringue.

Verwarm de oven voor tot 100 °C.
Bekleed 3 bakplaten met bakpapier en spuit hierop minimeringues: 26 met gele strepen, 15 met rode strepen en 7 met groene strepen.
Bak de meringues 1 uur en 15 minuten en laat afkoelen.
Bestrijk de onderkant van de gele meringues met een flinke laag lemon curd.
Verdeel de meringues over de onderste schaal van een étagère met drie verdiepingen.

Verwarm in een steelpan de frambozen met de suiker, het water en het citroensap gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Laat het mengsel afkoelen.
Doop de onderkant van de rode meringues in deze coulis en rol ze vervolgens door het geraspte kokos.
Zet deze meringues op de tweede schaal.

Anderen lezen ook:  5x waarom pompoen zo gezond is

Verdeel wat slagroom over de onderkant van de groene meringues en haal ze dan door de gehakte pistachenootjes.
Verdeel deze meringues over de bovenste schaal. Garneer de stapeltaart met de dragees.

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten ǀ Baktijd: 2 uur

pavlova en meringue

Op zoek naar nog meer lekkere nagerechten en taarten? Op zoek naar nog meer lekkere nagerechten en taarten? Je vindt het in het boek Pavlova & Meringue van Lene Knudsen kost € 8,95, ISBN 9789461431271
Meer info: www.goodcook.nl

Nog een lekker recept: Klassieke pavlova met passievrucht-yoghurt en sesam
pavlova