Met deze tiramisu sinterklaastaartjes wordt het heerlijk avondje nog lekkerder!
Dit recept is geschikt voor circa 6 kleine taartjes.
Ingrediënten
beetje boter
2 eierdooiers
2 el kristalsuiker
scheutje citroensap
250 g mascarpone
circa 150 g kruidnoten
circa 50 g cappuccinokruidnoten
half kopje sterke koffie of espresso
eventueel wat cacaopoeder voor de garnering
Bereiding tiramisu sinterklaastaartjes
Vet de taartvormpjes in met wat boter.
Scheid de eierdooiers van het eiwit. Doe de twee eierdooiers in een beslagkom.
Voeg 2 el suiker toe. Mix het geheel op de hoogste stand circa 5 minuten door (tot de massa een beetje schuimt).
Schep de mascarpone door het mengsel. Voeg een scheutje citroensap toe en roer het geheel goed door. Laat het mengsel even afkoelen in de koelkast.
Leg een aantal kruidnoten kort in de koffie of espresso. Verkruimel de kruidnoten of leg ze heel op de bodem. Per taartje heb je ongeveer 12 kruidnoten nodig voor de bodem. (een bodem van verkruimelde kruidnootjes smaakt het lekkerst!)
Verspreid hier overheen het ei-suiker-citroensap-mascarponemengsel.
Laat de taartjes circa 24 uur afkoelen in de koelkast.
Garneer de taartjes met een aantal (cappuccino)kruidnoten en eventueel wat cacaopoeder.
Geniet van het heerlijk avondje met deze lekkere sinterklaastaartjes!
Voor de bodem kun je natuurlijk ook cappuccino kruidnoten gebruiken.
Ook leuk: een jampotje vol tiramisu en kruidnootjes!