De heerlijke geur van zelfgebakken koekjes is onweerstaanbaar. Zo ook de geur van deze geweldige speltkoeken. De nootachtige smaak van spelt geeft net wat extra’s. Gemakkelijk én heerlijk!
Voor circa 12 koeken
Ingrediënten voor speltkoeken
500 g speltmeel
150 g basterdsuiker
220 g boter
25 ml water
2 el sesamzaadjes
Wat bloem voor het werkblad
Bereiding speltkoeken
Doe de spelt, boter, basterdsuiker en het water in een beslagkom.
Kneed dit tot een soepel deeg.
Bestuif het werkblad met wat bloem.
Rol het deeg uit met een deegroller.
Snijd er de gewenste vorm uit.
Bestrooi de koeken met wat sesamzaadjes en bak ze in circa 35 minuten op 150 graden goudbruin.
Plakkerig deeg
Is je deeg wat plakkerig? Dat kan kloppen, spelt is door zijn hoge gehalte aan gluten heel geschikt voor het bakken van brood, gebak en koek maar is over het algemeen wel wat plakkeriger dan normaal.
Meer over spelt vind je hier.
Doe er een snufje zout in,; dat haalt de smaak heel erg op.