Recepten

Recept rode kool-wortelsalade

Deze rode kool-wortelsalade is heerlijk als bijgerecht bij een bbq! Vooral in combinatie met knapperig gegrild brood met knoflook-kruidenboter is het een traktatie. Voor een extra kick dip je jouw broodje in een zure roomdip.

Gebruik rode kool voor meer smaak en kleur

We gebruiken rode kool omdat deze veel smaak en vitamines bevat en wat meer kleur geeft aan je salade dan witte kool.

Ingrediënten rode kool-wortelsalade:

Voor 4 personen heb je nodig

  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 10 gram verse peterselie
  • 10 gram verse bieslook
  • 1 beker zure room à 200 gram
  • 1 cupje honing à 15 gram
  • 15 gram verse koriander
  • 2 limoenen
  • 2 bosuien
  • 1 stuk rode kool (ongeveer 400 gram)
  • 40 gram roomboter
  • 1 groot afbakstokbrood

Wat je nog meer nodig hebt:

  • olijfolie
  • keukenrasp
  • aluminiumfolie
  • BBQ of grillpan

1. Dip maken

Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Bereid de BBQ voor.
Halveer de citroen, rasp een citroenhelft en pers de helft uit.
Snijd de bieslook in dunne rolletjes.
Roer 0,5tl citroenrasp, 1el citroensap en gehakte bieslook door de zure room en breng de dip op smaak met peper en zout.

2. Salade voorbereiden

Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes en doe de koolreepjes in een kom.
Hak de koriander grof en snijd de bosuien schuin in dunne ringen.
Voeg de voorgesneden wortel, gehakte koriander en bosuiringen aan de kool toe en hussel om.

3. Dressing maken

Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Roer 1tl limoenrasp en limoensap met de honing en 3-4el olie los.
Breng de dressing op smaak met peper en zout, roer door de rode koolreepjes en zet de slaw tot aan het serveren koel.
Breng evt. nogmaals op smaak voor het serveren.

4. Knoflookboter maken

Pel en rasp de knoflook boven een kommetje fijn.
Hak de peterselie fijn en voeg aan de knoflook toe.
Voeg de boter toe zodra deze wat zachter is en roer door met een vork of lepel om de kruiden en boter te mengen.
Breng op smaak met peper en zout.

5. Knoflookbrood maken

Snijd de baguette in de breedte doormidden en vervolgens in de lengte open.
Besmeer de snijvlakken met de knoflookboter en klap de broodjes dicht.
Wikkel ze in aluminiumfolie.

6. Brood grillen

Plaats de broodjes op de hete BBQ en bak ca. 10min totdat de buitenkant knapperig is.
Neem van de BBQ en laat wat afkoelen.
Verwijder het aluminiumfolie.

Bron recept: Marley Spoon

lisa

Share
Published by
lisa
Tags: bbqsalade

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

6 dagen ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

3 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

4 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

4 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

1 maand ago