Geniet op en top van de herfst met een pittig kastanjesoepje!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten kastanjesoep
50 g kastanjes (kort gekookt en gepeld) Let op: gebruik altijd tamme eetbare kastanjes!
100 g kastanjepuree (zelfgemaakt of uit blik)
1 rode ui
1 knoflookteentje
100 g tomaten
1 el olijfolie
200 ml rode wijn
2 el room
200 ml groentebouillon
1 takje rozemarijn
40 g spek
2 el balsamicoazijn
3 el tomatenpuree
1 el suiker
100 g eekhoorntjesbrood
zout en peper naar smaak
Bereiding kastanjesoep
Pel de ui en het knoflookteentje en hak ze fijn.
Snijd de kastanjes in kleine blokjes.
Dompel de tomaten in kokend water, laat ze in koud water schrikken, ontvel en ontpit ze en hak het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een diepe pan, fruit de knoflook en de ui en blus af met 150 ml wijn. Voeg de kastanjes, tomaten, kastanjepuree, room, groentebouillon en het rozemarijntakje toe en laat de soep ongeveer 15 minuten op een laag vuur sudderen. Snijd het spek in kleine blokjes, bak het in een koekenpan knapperig en blus af met wijn.
Voeg balsamicoazijn, tomatenpuree en suiker toe en laat alles 5 minuten sudderen.
Maak het eekhoorntjesbrood schoon, hak het fijn en bak het even mee.
Breng de soep met zout en peper op smaak, verdeel over 4 borden en garneer met het paddenstoelenmengsel.
Bereidingstijd: 40 minuten
Ook lekker: gepofte kastanjes of kastanjetaart met honing!
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…
Vogels brengen leven in je tuin. Hun vrolijke gezang en bedrijvigheid maken elke buitenruimte gezelliger.…
We zijn bewuster geworden van de sfeer in onze leefomgeving, maar ook van het belang…
Tuinen zijn er in allerlei vormen en maten, net als mensen! In deze quiz ontdek…
Niet alleen je huis knapt op van een voorjaarsschoonmaak, ook je tuin kan er wel…
View Comments
Ik ga m proberen met kerst. Ik begrijp alleen nog niet wat hier pittig aan zou moeten zijn, eerder "hartig" of zo.