Pepernoten worden vaak verward met de knapperige kruidnootjes. Maar als je de échte pepernoten wilt maken, ga dan voor deze:
Ingrediënten pepernoten
250 g vloeibare honing of schenkstroop
1 ei
1 el speculaaskruiden of koekkruiden
1 tl gemalen anijszaad
snufje zout
300 g zelfrijzend bakmeel
Bereiding pepernoten
Meng de honing (of stroop), ei, speculaaskruiden, anijszaad en het zout door elkaar.
Zeef het bakmeel en voeg dit toe.
Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in folie of doe het in een boterhamzakje, laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen.
Rol het deeg uit tot een circa 8 mm dikke plak.
Snijd het in deeg in vierkantjes, de maat bepaal je uiteraard zelf.
Leg de pepernoten op de bakplaat en bak ze in 10 tot 15 minuten mooi bruin.
Toch liever kruidnootjes? Het recept vind je hier!
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…