Pastinaak is supergezond en superlekker! Vooral wanneer je er pastinaakfriet van maakt!
3 pastinaken
Olijfolie
1 el tijm
Snufje zeezout
Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
Schil de pastinaken en was ze.
Snijd ze in reepjes/frietjes, niet te dik.
Doe de pastinaakreepjes in een schaal en sprenkel er wat olijfolie overheen.
Voeg de tijm en het snufje zeezout toe, verdeel alles goed over de frietjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de frietjes erop en zet ze in de voorverwarmde oven.
Bak de pastinaakfrietjes in circa 30 minuutjes mooi krokant.
Doe er eventueel wat extra zout en tijm op.
Geniet ervan!
Ook lekker: pastinaaksoep.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…