Lemon curd is een soort jam van citroen en boter. En het smaakt heerlijk! Het is niet alleen lekker, het is ook nog eens veelzijdig. Zo worden je beschuitjes, cakejes, toetjes of scones echte traktaties wanneer je ze combineert met lemon curd.
Ingrediënten voor 1 tot 2 jampotjes
2 citroenen
200 gram fijne suiker
100 gram ongezouten roomboter
2 eieren
Zo maak je lemon curd
1. Leg de boter en de eieren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen. 2. Was de citroenen en rasp de schil met een fijne rasp. Grove schilfers zijn niet lekker, pas ook op dat je niet te ‘diep’ rasp. Alleen het gele randje van de schil geeft een lekkere smaak. Het witte gedeelte is al snel bitter. 3. Na het raspen snijd je de citroenen door en pers je ze uit. Vang het sap op. 4. Kluts de eieren in een aparte beker of kom. 5. Snijd de boter in stukjes, doe deze samen met de suiker in een kom of pannetje. Verwarm de boter en suiker au bain-marie. Zet de kom of het pannetje in een grotere pan met een laagje zachtkokend water. Zorg dat de kom of het pannetje het water net niet raakt. 6. Voeg het citroensap, de citroenrasp en de geklutste eieren toe. Blijf het mengsel roeren tot het ongeveer de dikte heeft van yoghurt. Dit kan variëren van 10 tot 20 minuten. 7. Giet de lemon curd in een schaal en laat deze afkoelen. 8. Zodra deze afgekoeld is giet je hem over in een jampotje, waarin je hem bewaart in de koelkast. Lemon curd kun je ongeveer twee weken in een jampotje bewaren.
Twee weken genieten dus!
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…