Pastasalades zijn makkelijk te maken, lekker en handig om mee te nemen. Of heel smakelijk tijdens een barbecue. Probeer deze heerlijke pastasalade met zongedroogde tomaat, Italiaanse ham, boontjes en mozzarella eens!
Ingrediënten (4p)
180 g macaroni
180 g boontjes
8 zongedroogde tomaatjes
1 bol mozzarella
3 plakjes Parmaham
Peper en zout
4 el olijfolie
Bereiding pastasalade met zongedroogde tomaat, Italiaanse ham, boontjes en mozzarella
Kook de macaroni beetgaar in 7 min (na het koken onmiddellijk afspoelen onder koud stromend water).
Verwijder de harde punten van de boontjes en breek doormidden.
Blancheer de boontjes (in gezouten water) 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
Na het blancheren onmiddellijk afspoelen onder koud stromend water (dit stopt het kookproces).
Snijd de mozzarella in blokjes en de Parmaham in fijne reepjes snijden.
Meng alles door elkaar, voeg de olijfolie toe en kruid af met peper en zout.
Dit gerecht is ontwikkeld (voor Lidl) door Tom De Jaeger en Koen Maes, BBQ ACADEMY
Ook lekker bij een picknick of barbecue: Gevulde champignons!
Probeer ook eens:
BBQ-brood
Courgette met Parmezaanse kaas
Kipbrochette met komkommer-tomaatsalade
Papillot van zalm met spinazieroom en venkel
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…