Ruik je de heerlijke geur van zelfgebakken koekjes al? Maak zelf deze zogenaamde Amerikaanse gingerbread koekjes en kom al een beetje in de kerstsfeer.
Dit recept is geschikt voor circa 20 gingerbread koekjes.
Voor het deeg:
Voor het glazuur:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bloem, gemberpoeder, kaneel en zout in een kom, meng met je vingers de zachte boter erdoor. Roer de suiker erdoor.
Voeg nu het ei en de stroop toe en meng het met een mixer tot een glad deeg. Kneed het op het eind nog een beetje met de hand door. Maak er een bal van en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (of aanrecht) en steek de sterren, hartjes en poppetjes uit het deeg. Leg ze op het bakpapier en bak de koekjes in circa 10 tot 12 minuten gaar in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
Versier de koekjes met glazuur. Je kunt glazuur kopen, maar natuurlijk ook zelf maken:
Bereiding glazuur
Klop het eiwit stijf. Voeg geleidelijk de poedersuiker en het citroensap toe en ga door met kloppen tot er een mooi romig glazuur is ontstaan.
Doe het glazuur in een spuitzak en versier de koekjes met motiefjes.
Geen spuitzak? Probeer het glazuur dan op een mooie manier te verspreiden met een klein lepeltje.
Wil je nog meer kerstkoekjes maken? Ga voor originele kerstboompjes of pralines.
De eerste mooie dagen van het jaar zijn al geweest. Met een beetje geluk kon…
Nederland herbergt een diverse populatie roofvogels, van de sierlijke buizerd tot de snelle torenvalk. Deze…
De krokus is een van de eerste bloemen die in het voorjaar bloeit en staat…
Wist je dat een kat maar liefst twintig wervels heeft in zijn staart? En dat…
De eerste bollen in de tuin én in huis, heerlijk geurende heesters in de tuin,…
Verkouden zijn, is en blijft geen pretje. Toch zijn er een hoop natuurlijke middeltjes die…