Deze vrolijke, mooie blauwe, gesuikerde bloemetjes van het komkommerkruid (borage) zijn heel decoratief én lekker op taarten, desserts en op brood! Er zijn twee manieren om de bloempjes te suikeren, allebei even goed én even lekker.
Ingrediënten gesuikerde borage
20 boragebloemetjes
1 eiwit (van een groot ei)
1 eetlepel water
zeer fijne kristalsuiker
ook nodig: 2 vellen bakpapier
Bereiding I:
Klop het eiwit los (maar niet stijf) met het water.
Doop de bloemetjes één voor één in het eiwitmengsel tot ze doordrenkt zijn.
Leg ze op enige afstand van elkaar op een vel bakpapier op het aanrecht.
Bestrooi ze met de suiker.
Laat ze nu ter plekke heel goed drogen.
Bereiding II:
De tweede manier is precies hetzelfde als hierboven, alleen het drogen gaat anders:
Breng ze voorzichtig met een pincet over op een bakplaat die je met het tweede vel bakpapier hebt bekleed.
Droog de bloemen in een oven van maximaal 35° C tot ze kurkdroog zijn en laat ze buiten de oven afkoelen.
Prachtig om er taart of ijs mee te garneren.
Gesuikerde borage bewaren
Schud de overtollige suiker voorzichtig van de bloemetjes. Bewaar ze tussen vetvrij papier in een goed afgesloten trommel. Zet die op een koele, donkere plaats. Zo blijven ze nog een tijdje goed!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…
Vogels brengen leven in je tuin. Hun vrolijke gezang en bedrijvigheid maken elke buitenruimte gezelliger.…
We zijn bewuster geworden van de sfeer in onze leefomgeving, maar ook van het belang…
Tuinen zijn er in allerlei vormen en maten, net als mensen! In deze quiz ontdek…