Recept gepekelde komkommer met borage

Gepekelde komkommer met borage is een lekker, gezond én makkelijk hapje voor feestjes of gewoon als tussendoortje!

Ingrediënten
1 komkommer*
2 el grof zeezout
10 boragebladeren, in dunne reepjes gesneden
10-20 boragebloemetjes
dille
ui naar smaak

* in de (na)zomer ook heerlijk met zelfgeteelde verse augurken!

Bereiding gepekelde komkommer met borage
Was de komkommer, droog hem en snijd hem in schijfjes.
Spreid de schijfjes uit over 1 of 2 grote vergieten en bestrooi ze met het zout.
Laat ze minimaal 30 minuten staan zodat het vocht eruit trekt.
Spoel de schijfjes kort af met koud water, laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met borageblad.
Schep dat door elkaar. Bestrooi het gerecht dan met de boragebloemetjes,
Voeg eventueel fijngesneden takjes dille en ui naar smaak toe.

Serveertip
Serveer de gepekelde komkommer met borage bij alles wat een hartige, frisse toets nodig heeft, of stop de komkommerschijfjes inclusief blad en bloemetjes tussen dunne sneetjes wit boerenbrood, in driehoekjes gesneden, à la Engelse cucumber sandwiches.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

4 dagen ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

4 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

4 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

1 maand ago