Al vroeg in de lente kun je in je tuin verrast worden door heerlijke aroma’s van kruiden. Wij vonden het de hoogste tijd om ze voor de keuken te ontdekken. Verwerk kruiden zoals peterselie en kervel eens in een kruidenomelet: lekker en gezond!
Voor 4 personen
Was de kruiden, schud ze goed droog en snijd de ene helft fijn en de andere helft grof.
Klop de eieren los met de room en de fijngehakte kruiden en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een beetje olie en boter in een pan met antiaanbaklaag, schenk een kwart van het eimengsel erin, verdeel er een kwart van de grofgehakte kruiden over en laat het ei op een matig vuur in 3-4 minuten langzaam stollen.
Laat de omelet daarna voorzichtig op een groot bord glijden. Bak op dezelfde manier van de rest van het eimengsel nog 3 omeletten.
Strooi vlak voor het serveren wat versgemalen peper erover en garneer met 1 el zure room, wat verse kervel en gewassen cherrytomaatjes. Serveer de omeletten warm.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Gaartijd: 15 minuten
Lees hier meer over de gezonde keukenklassieker peterselie.
Vogels brengen leven in je tuin. Hun vrolijke gezang en bedrijvigheid maken elke buitenruimte gezelliger.…
We zijn bewuster geworden van de sfeer in onze leefomgeving, maar ook van het belang…
Tuinen zijn er in allerlei vormen en maten, net als mensen! In deze quiz ontdek…
Niet alleen je huis knapt op van een voorjaarsschoonmaak, ook je tuin kan er wel…
Wanneer de zonnestralen op een mooie lentedag door de ramen naar binnenvallen, zie je ineens…