Kersen zijn heerlijke snoepjes, waar we van eind juni t/m half juli volop van kunnen genieten. En ze smaken nog lekkerder in combinatie met lange vingers en room.
Dit recept is voor 4 personen
Ingrediënten
circa 15 lange vingers
500 g kersen
100 ml kersensap
1 el maïzena
100 ml rode wijn
2 el suiker
2 el citroensap
150 ml room
1 el vanillesuiker
4 cl kersenlikeur
Eventueel chocolade voor de garnering
Bereiding dessert met lange vingers, room en kersen
Was de kersen en ontpit ze; houd er vier apart voor de garnering.
Los de maïzena op in 3 tot 4 el kersensap en breng de rest van het sap met suiker en citroensap aan de kook. Voeg al roerend de opgeloste maïzena toe en laat het sap 1 tot 2 minuten indikken.
Voeg de kersen toe, breng het mengsel opnieuw aan de kook, haal het van het vuur en laat afkoelen. Klop de room met vanillesuiker stijf.
Snijd de lange vingers door de helft.
Leg ongeveer 4 stukjes lange vinger op de bodem van ieder glas.
Bedruppel met wat likeur en verdeel ongeveer drie kwart van de kersen over de glazen.
Verdeel nu de helft van de slagroom en leg nogmaals 4 stukjes lange vinger per glas over de room. Verdeel vervolgens de andere helft van de slagroom en eindig met nog een laagje kersen.
Zet de glazen voor het opdienen ongeveer 15 minuten in de koelkast.
Garneer elk dessert met een aantal kersen en dien op.
Tip: heerlijk om te garneren met wat stukjes chocolade!
Bereidingstijd: 50 minuten ǀ Baktijd: circa 10 minuten ǀ Rusttijd: circa 60 minuten
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…