Ooit gehoord van cranberrystroop? Lekker op een pannenkoek én tussen een stroopwafel.
Ingrediënten cranberrystroop
250 g blanke stroop of agavesiroop
100 g kristalsuiker
70 ml water
30 g boter
200 g cranberry’s (vers of ingevroren)
2 g kaneelpoeder
Bereiding cranberrystroop
Smelt de stroop, kristalsuiker, het water en de boter in een pannetje totdat de suiker helemaal is opgelost.
Laat het vocht er wat uitkoken zodat de stroop dikker wordt en goudbruin.
Pureer de cranberry’s en voeg ze toe.
Laat wederom een beetje inkoken totdat het mengsel dik op de lepel blijft hangen. Voeg de kaneelpoeder toe en roer goed.
Laat de stroop afkoelen totdat deze lauwwarm is.
De cranberrystroop is vooral erg lekker tussen Terschellinger Cranberrystroopwafels.
Smaakt het naar meer?
Dit recept is speciaal voor Landidee geselecteerd door de auteurs van het boek De wereld van de stroopwafel. Het beroemde koekje waaraan je blijft plakken! van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt. Het boek kost € 17,95 en is verkrijgbaar via http://www.uitgeverij-lineke-eerdmans.nl/webshop/boeken/de-wereld-van-de-stroopwafel en bij alle (online) boekhandels.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…