Bij warme temperaturen is deze heerlijke citroentaart een echte verfrissing. En helemaal niet zo moeilijk te maken!
Dit recept is geschikt voor een bakvorm van circa 23 centimeter
Ingrediënten citroentaart
125 gr bloem + 3 eetl bloem
150 gr suiker
4 eelt poedersuiker
75 gr boter
3 eieren
1 citroen
Bereiding citroentaart
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de boter in stukjes en meng deze met de bloem en poedersuiker.
Kneed het geheel goed door tot een egaal deeg.
Vet een taartvorm in met boter en verdeel het deeg er over.
Druk met je vingers het deeg uit totdat de hele bodem en de zijkant bedekt zijn.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de bodem 15 minuten in de oven goudbruin.
Rasp ondertussen de citroen en knijp hem daarna uit boven een kommetje.
Mix de eieren, citroensap, citroenrasp, suiker en 3 eetl bloem door elkaar met een mixer.
Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel er in.
Bak de taart nog 20 minuten in de oven totdat de vulling stevig is.
Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Leg voor de garnering een partje citroen in het midden van de taart.
Houd je niet van zoet? Gebruik dan wat minder suiker. Hierdoor wordt de taart nog frisser, de smaak van de citroen komt dan extra naar boven.