Maak gegrilde aubergines nog lekkerder door er een soort pizzaatjes van te maken! Lekker én binnen een halfuurtje op tafel.
Dit recept is geschikt voor circa 8 aubergine-pizza’s
Ingrediënten aubergine-pizza’s
1 à 2 aubergines
1 bol mozzarella
2 grote tomaten en een handje cherrytomaatjes
1 blikje tomatenpuree
verse basilicum
olijfolie
zout en peper naar smaak
eventueel 1 tl oregano
Bereiding aubergine-pizza’s
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakken aubergine erop.
Besprenkel de aubergines met wat olijfolie en een snufje zout.
Zet de bakplaat met aubergine in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten garen.
Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
Was de tomaten en snijd de grote in kwarten.
Lepel de tomatenpuree in een bakje en breng eventueel op smaak met wat peper en oregano.
Haal de bakplaat uit de oven.
Smeer de aubergines in met een beetje tomatenpuree.
Leg er wat stukjes tomaat op en verdeel de plakjes mozzarella over de aubergines.
Zet de aubergine-pizzaatjes vervolgens weer 10 minuutjes in de oven op 180 graden.
Spoel de blaadjes basilicum even af onder de kraan en snijd ze fijn. Verdeel ze vervolgens over de pizza’s.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
View Comments
Lekker gezond! ga het zeker proberen, alleen hebben we mini aubergines,ze worden dan wel klein denk.