Categories: HoofdgerechtRecepten

Recept appelchutney

Zoete appel met hartig en zuur, en dat alles in één potje: dat is deze heerlijke appelchutney!

Ingrediënten (voor ruim 2 l)

500 g appels
500 g uien
300 g tomaten

Bereiding appelchutney

Schil de appels, maak de tomaten en uien schoon en snijd alles vervolgens in kleine blokjes.
Doe alles samen met een goede handvol rozijnen (of zoveel als je lekker vindt) in de pan.
Voeg daarna 2 tl zout, 2 tl mosterd, 400-500 g suiker (naar smaak) en 0,5 l azijn toe.
Laat het geheel dan 20 minuten pruttelen, zonder deksel op de pan.
Schep de chutney in weckpotten en laat deze dan goed afkoelen.

Bewaren?

Bewaar de chutney koel en donker. Dan is deze ongeveer 3-6 maanden houdbaar.

Nog meer heerlijke recepten kun je hier vinden. Van een lekker ontbijt tot een eenvoudig te bereiden lunch en van diner tot verrassende snacks. Deze chutney is nog lekkerder met appels uit eigen tuin, verser kan niet. Wil jij of heb je een appelboom in de tuin? Lees hier hoe je deze het best kunt snoeien.

admin

Share
Published by
admin
Tags: appel

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

1 dag ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago