Broccoli is een geliefde groente in onze keuken. Gelukkig maar, want het is tevens een gezonde groente waar je bovendien alle kanten mee op kunt. Je kunt er bijvoorbeeld deze lekkere quiche mee maken. Bon appetit!
Voor 1 quiche (ca. 25 cm)
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 45 minuten
Wil je de quiche maken met broccoli uit je eigen tuin? Dan hebben we nog tips voor het kweken van deze groente.
Zo maak je het deeg:
Splits 1 ei en kneed een deeg van de bloem, 1 tl zout, de gehakte peterselie, boter, water en de eidooier.
Verpak het deeg in folie en zet het circa 30 minuten koud weg.
Was ondertussen de broccoli, verdeel hem in roosjes en kook ze in circa 5 minuten beetgaar.
Giet de broccoli af en vang 100 ml van het kookvocht op.
Rol het deeg uit en doe het in een met bakpapier beklede bakvorm.
En zo maak je de vulling met voor de quiche met broccoli en zalm:
Meng de kwark met de 2 overgebleven eieren, het resterende eiwit, de melk, 100 ml broccoli-kookvocht, de groentebouillon en dille.
Breng de vulling op smaak met zout en peper, verdeel de broccoli over het deeg en giet het kwark-ei-melkmengsel erover. Leg tot slot de in reepjes gesneden gerookte zalm erop.
Bak de quiche circa 45 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Neem de quiche uit de vorm en serveer direct. Je kunt hem bijvoorbeeld serveren op een taartplateau met een lekkere salade erbij.
Vogels brengen leven in je tuin. Hun vrolijke gezang en bedrijvigheid maken elke buitenruimte gezelliger.…
We zijn bewuster geworden van de sfeer in onze leefomgeving, maar ook van het belang…
Tuinen zijn er in allerlei vormen en maten, net als mensen! In deze quiz ontdek…
Niet alleen je huis knapt op van een voorjaarsschoonmaak, ook je tuin kan er wel…
Wanneer de zonnestralen op een mooie lentedag door de ramen naar binnenvallen, zie je ineens…