Een pruimencrumble is eenvoudig zelf te maken. Je kunt een pruimencrumble serveren tijdens een feestje, maar het is ook heerlijk als nagerecht. Zeker als je de crumble warm opdient, in combinatie met koude vanilleroom of vanille-ijs.
De bereidingstijd van deze pruimencrumble is ongeveer een uur. Onderstaand recept is bedoeld voor zes personen.
Ingrediënten
Voor de vruchten:
– 500 gram blauwe pruimen (kwetsen kan ook)
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels suiker
Voor de crumble:
– 80 gram gemalen amandelen
– 125 gram bloem
– 1 pakje vanillesuiker
– 75 gram vloeibare boter
– kaneel
Was de pruimen, verwijder de steeltjes en de pitten. Halveer de pruimen en meng ze daarna met kaneel en suiker en leg ze in een lage vuurvaste schaal. Dek de schaal af met vershoudfolie.
Rooster de amandelen kort in een pan met antiaanbaklaag en meng daarna alle ingrediënten voor de crumble in een kom, tot ze kruimelig zijn. Strooi het mengsel op de pruimen en bak de crumble bij een temperatuur van 200 graden een half uur, tot de kruimels bruin worden.
Laat de crumble voor het serveren even afkoelen, maar zorg er wel voor dat hij nog warm is als hij opgediend wordt. Voeg als laatste een bolletje vanilleroom of –ijs toe.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…