Pruimen in een spekjasje als hapje of bij diner

Wil je eens een keer wat anders met pruimen dan een taart, crumble of jam? Probeer dan eens pruimen in een spekjasje. Heerlijk als bijgerecht of als borrelhapje. Met onderstaand recept kun je 24 heerlijke pruimenhapjes maken. Houd er wel rekening mee dat de pruimen minstens vier uur moeten marineren.

Als je de pruimen bij het eten serveert, reken dan op zo’n vijf pruimen per persoon. De bereidingstijd (zonder marineren) is ongeveer 25 minuten.

De ingrediënten:
– 25 gedroogde pruimen zonder pit
– 125 ml port
– 25 blanke amandelen
– 25 plakjes ontbijtspek
– 5 eetlepels plantaardige olie
– 25 prikkers

Snijd de pruimen een beetje in en meng ze met de port. Marineer ze minstens vier uur. Je kunt ze het beste ’s avonds marineren en de hele nacht in de koelkast laten staan.

Laat de pruimen na het marineren goed uitlekken. Steek in elke pruim één amandel. Omwikkel ze met ontbijtspek en zet de rolletjes vast met een prikker. Verhit de olie in een pan, verdeel de rolletjes in porties en bak ze knapperig bruin.

admin

Share
Published by
admin
Tags: snacks

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

1 dag ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago