De pastinaak behoorde lang tot de vergeten groenten. Gelukkig is dit winterse vitaminebommetje nu weer geregeld te zien in onze keukens.
De Romeinen wisten de lekkere, licht zoetige smaak van deze wortelgroente al te waarderen. Maar dit basisvoedingsmiddel van de achttiende eeuw verloor de strijd tegen de wortel, die duidelijk sneller groeit.
De pastinaak was in Nederland uit de gratie geraakt, maar stond in Engeland, Ierland, de VS en Scandinavië nog vaak op het menu.
Pastinaak in de tuin
Je kunt de pastinaak gemakkelijk in je eigen tuin zaaien. Zaai pastinaken op een zonnig plekje met een afstand van circa 15 cm. De zaden kiemen circa 2 tot 3 weken later.
Gezonde babyvoeding
Pastinaak is gemakkelijk te telen is en ook zeer geschikt als babyvoeding omdat deze groente nauwelijks winderigheid veroorzaakt.
Zoet smaakje
Pastinaak heeft een iets zoete smaak. Je moet ervan houden maar probeer pastinaak eens rauw in salades, in de soep, gefrituurd of gegratineerd met oude kaas. Of maak er lekkere pastinaakfrietjes van!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…
Vogels brengen leven in je tuin. Hun vrolijke gezang en bedrijvigheid maken elke buitenruimte gezelliger.…
We zijn bewuster geworden van de sfeer in onze leefomgeving, maar ook van het belang…
Tuinen zijn er in allerlei vormen en maten, net als mensen! In deze quiz ontdek…