De pastinaak behoorde lang tot de vergeten groenten. Gelukkig is dit winterse vitaminebommetje nu weer geregeld te zien in onze keukens.
De Romeinen wisten de lekkere, licht zoetige smaak van deze wortelgroente al te waarderen. Maar dit basisvoedingsmiddel van de achttiende eeuw verloor de strijd tegen de wortel, die duidelijk sneller groeit.
De pastinaak was in Nederland uit de gratie geraakt, maar stond in Engeland, Ierland, de VS en Scandinavië nog vaak op het menu.
Pastinaak in de tuin
Je kunt de pastinaak gemakkelijk in je eigen tuin zaaien. Zaai pastinaken op een zonnig plekje met een afstand van circa 15 cm. De zaden kiemen circa 2 tot 3 weken later.
Gezonde babyvoeding
Pastinaak is gemakkelijk te telen is en ook zeer geschikt als babyvoeding omdat deze groente nauwelijks winderigheid veroorzaakt.
Zoet smaakje
Pastinaak heeft een iets zoete smaak. Je moet ervan houden maar probeer pastinaak eens rauw in salades, in de soep, gefrituurd of gegratineerd met oude kaas. Of maak er lekkere pastinaakfrietjes van!
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…