In de woonkamer, slaapkamer, badkamer of in de keuken, de pannenkoekenplant maakt van iedere ruimte een aangename plek! Pannenkoekenplant ofwel Pila peperomiodes is een bijzondere plant en past ook zeker bij jouw interieur!
Het blad verraadt direct waar de pannenkoekenplant zijn naam aan te danken heeft. De grote ronde bladeren lijken net allemaal pannenkoeken! Het blad heeft gemiddeld een doorsnede van 10 cm, is donkergroen van kleur, en vlezig en leerachtig van structuur. Doordat het blad iets uit het midden van de bladsteel staat heeft de plant een speelse uitstraling. Niet overal is de plant vernoemd naar een pannekoek, in Engeland dachten ze meer aan geld, daar heeft de plant de naam Chinese Money plant gekregen.
De pannenkoekenplant houdt van licht en zon. Bedenk wel dat hij naar het licht groeit. Door hem een keer per week even te draaien, zorg je ervoor dat hij aan beide kanten ongeveer even groot blijft.
Water
Geef de plant ongeveer twee keer per week een scheutje water. Zorg dan dat de grond licht vochtig blijft.
Voeding
Het is niet nodig om de plant extra voeding te geven. Wil je hem toch graag extra voeding geven, geef dan vooral niet te veel.
De pannenkoekenplant wordt zo’n 20 cm hoog en is daarom erg leuk voor op de vensterbank, tafel of boekenplank. De plant geeft snel stekjes en is daardoor heel gemakkelijk te vermeerderen. Wanneer het babyplantje groot genoeg is maak je het vrij en trek je het voorzichtig uit de grond. Zet het stekje in een flinke laag water in een glazen pot zodat hij meer wortels vormt. Wanneer hij flink wat wortels heeft gevormd, zet je hem in een pot met potgrond ét voila; je hebt nog een pannenkoekenplant! Ook leuk als cadeautje!
De pannenkoekenplant komt van nature voor in het bergachtige gebied van de Chinese provincie Yunnan. De Schotse botanicus George Forrest bracht de plant in de vorige eeuw mee naar Europa.
Lees hier over populaire kamerplanten. Of over de luchtzuiverende kwaliteit van deze planten.
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…
Vogels brengen leven in je tuin. Hun vrolijke gezang en bedrijvigheid maken elke buitenruimte gezelliger.…