Op een regenachtige herfstdag is het heerlijk om een warme, geurige maaltijd te koken die ook nog eens heerlijk smaakt. Deze overheerlijke pompoenrisotto is zo’n recept.
Zet de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en meng in een kom met wat olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten. Keer af en toe om.
Terwijl de pompoenblokjes in de oven staan, kook je 1 liter water en snipper je de ui. Voeg het bouillonblokje toe in het water. Fruit in een pan met olijfolie. Voeg de risotto toe en bak mee terwijl je regelmatig roert. Blus af met de wijn naar smaak. Kook 1 liter water en los een bouillonblokje op in het water. Voeg scheutje voor scheutje het water toe aan de risotto. Wacht tot de risotto het water op heeft genomen en voeg opnieuw water toe. Het kan zijn dat je wat extra water nodig hebt of iets over houdt. Risotto is goed als deze zacht en vol is. Dit kan zo’n 30 minuten duren.
Haal de pompoenblokjes uit de oven en blender de helft glad. Om het wat dunner te maken kan je wat bouillon toevoegen. Meng de pompoenpuree door de risotto en laat nog even pruttelen onder regelmatig omscheppen. Rasp de kaas en meng door de risotto.
Serveer met de tijm, de overige pompoenblokjes en bestrooi met de kaas. Smullen maar!
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…