Een heerlijke verkoeling tijdens warme dagen, een leuke lekkernij tijdens een zomerfeestje of een smakelijke afsluiting na een barbecue! Waterijs maken doe je gewoon zelf, probeer bijvoorbeeld deze heerlijke limonadelolly met eetbare bloemen.
Dit recept is geschikt voor 6 ijsjes van 65 ml of 4 ijsjes van 90 ml
Meng het water met de citroenlimonadesiroop.
Vul de ijsvormpjes met het mengsel en verdeel de eetbare bloemen over de ijsvormpjes.
Met het stokje kun je de bloemen goed over de vormpjes verdelen.
Plaats de stokjes erin en zet de ijsjes 4-6 uur in de vriezer.
Weetje: als je gekookt water gebruikt, wordt het ijs minder troebel dan bij ongekookt water. Hoe dat kan? In ongekookt water zitten kleine luchtbelletjes die ervoor zorgen dat het ijs er wit uitziet als het bevriest. Door het water te koken worden die luchtbelletjes verwijderd.
Tip: in plaats van waterijsjes kun je ook mooie ijsblokjes maken met dit recept.
Dit recept komt uit het boek IJS
Boek IJS
Auteur Marleen Visser
ISBN 9789023016540
Prijs € 11,99
Uitgever Becht
Bestel het boek in je lokale boekhandel.
Bekijk ook hoe je zelf aardbeien-slagroomijs maakt of onderstaande ijsjes maakt!
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…