Deze lentesalade met ei is een prima lunchgerecht met een snee stevig boerenbrood.  Uiteraard is de lentesalade ook geschikt als voorgerecht of bijgerecht.

Voor 4 personen
Ingrediënten 6 eieren, 1 komkommer, 2 gele paprika’s, 4 stengels bleekselderij, 150 g gekookte ham in plakjes, 100 g yoghurt, 100 g crème fraîche, 2-3 el witte balsamicoazijn, 1-2 el citroensap, zout, peper uit de molen, een beetje suiker, tuinkers voor de versiering

Bereiding Kook de eieren ongeveer 6 minuten (maat M, in reeds kokend water). Was de komkommer en halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in blokjes. Was de paprika’s, halveer ze, maak ze schoon en snijd ze in smalle reepjes. Was de selderij en snijd de stengels in schijfjes. Snijd de ham in reepjes. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes. Schik ze met de voorbereide ingrediënten voor de salade op borden.

Meng de yoghurt met de crème fraîche, balsamicoazijn, citroensap en 2 tot 3 eetlepels water. Breng met zout, peper en suiker op smaak. Druppel de dressing over de salade, versier met tuinkers en dien op.

Bereidingstijd: 25 minuten ǀ Kooktijd: 6 minuten

admin

Share
Published by
admin
Tags: salade

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

1 dag ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago