Op zoek naar een goede taartbodem? Maak hem van dit kruimeldeeg!
Ingrediënten
250 g bloem
1 snuf zout
60 g fijne tafelsuiker
125 g boter op kamertemperatuur
1 eidooier
40 ml water
Bereiding kruimeldeeg
Begin met het kruimeldeeg, dit moet twee uur koel weggezet worden en een kwartier voorbakken.
Zeef de bloem in een grote kom en doe het zout en de suiker erbij.
Maak een kuiltje in het midden en voeg de boter er in blokjes aan toe.
Meng alles met je vingers tot het op nat zand lijkt.
Voeg de eidooier en het water beetje bij beetje toe.
Kneed alles tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg niet te lang, anders gaat de boter smelten en wordt het deeg te elastisch. Vorm een bal van het deeg en druk hem plat.
Wikkel het deeg in plasticfolie.
Zet het circa 2 uur koel weg, zodat het goed stevig wordt.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem het deeg uit de koelkast en bestuif het werkblad met bloem.
Rol daarop het deeg uit tot een lap van 3 mm dik.
Vet een taartvorm in en bestrooi hem met bloem.
Neem de deegplak op de deegrol en breng hem zo over naar de taartvorm.
Druk de randen goed aan en prik de bodem een paar keer in met een vork.
Het deeg kan nu de oven in. Bak het 15 minuten in de oven.
Bak het 15 minuten in de oven, tot het heel licht goud kleurt, en laat de taartbodem dan afkoelen.
Bekleed de taartbodem met vla en vruchtjes et voilà: je taart is klaar!
Wij splitste het eierdooier met een flesje van het eiwit:
Zin in iets specialers? Maak er deze taart van:
Elke zondag heerlijk taart
Dit recept komt uit het boek Elke zondag heerlijk taart van Caroline Lebar
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
View Comments
Gezellig zo n vruchtentaart van vers fruit!
En lekker natuurlijk
Ik heb dit deeg al meerdere keren geprobeert te maken maar iedere keer zakken de randjes in tijdens het bakken en kan ik de taart dus niet goed vullen... heb je hier misschien nog tips voor?