Deze koekjes zijn écht onweerstaanbaar. Probeer het zelf maar!
Ingrediënten
250 g bloem
snufje fijn (zee)zout
150 g roomboter
100 g suiker
zest van 1/2 citroen
100 g pijnboompitten, geroosterd en grof gehakt
1 tl rozemarijn, fijngehakt
Bereiding koekjes met rozemarijn en pijnboompitten
Meng bloem en zout door elkaar in een kom.
Mix in een andere, grotere kom de boter tot je een lichtgele, romige substantie krijgt. Mix suiker en citroenzest erdoorheen en voeg dan de bloem, pijnboompitten en rozemarijn toe.
Kneed tot een soepel deeg.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg op tot een worst.
Wikkel de deegrol in vershoudfolie en leg het een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast, verwijder de folie en snijd met een scherp mes de deegworst in plakjes van ongeveer ½ cm dik.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten lichtbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…