Deze gevulde champignons met brie en cranberry zijn een heerlijke starter voor jouw kerstdiner. De romige brie en zoete cranberry’s combineren perfect en zijn een ideaal licht hapje voordat de zwaardere gangen worden geserveerd. En ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken!

Ingrediënten:

  • 250g champignons
  • 150g brie
  • 50g gedroogde cranberry’s
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maak de champignons schoon en verwijder de stelen voorzichtig. Hak de stelen fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is.
  4. Voeg de fijngehakte champignonstelen toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn.
  5. Snijd de brie in kleine blokjes en voeg ze toe aan het champignonmengsel. Roer goed totdat de brie gesmolten is.
  6. Voeg de gedroogde cranberry’s en gehakte peterselie toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
  7. Vul elke champignon met een lepel van het kaasmengsel en plaats ze op een bakplaat.
  8. Bak de gevulde champignons in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot de champignons zacht zijn en de kaas bubbelt.
  9. Serveer de gevulde champignons warm als heerlijk kaasachtig voorgerecht voor je kerstdiner.

 

Ben je opzoek naar nog meer heerlijke kerstrecepten, kijk dan hier! Zoek je een bijpassend zoet drankje, waarin cranberry’s ook de hoofdrol spelen? Maak dan deze cranberry-basil sparkler.