Jam is lekker op brood, in yoghurt, croissants natuurlijk en geeft ook een zelfgebakken taart een heerlijke smaak! Dit basisrecept kun je gebruiken voor allerlei soorten fruit.

Dit recept is geschikt voor 6-7 potjes (à 200 ml)

Ingrediënten

  • 1 kg vruchten
  • 700 g suiker
  • 3 el citroensap (afhankelijk van hoe zuur de vruchten zijn)

Bereiding jam

Zoek de vruchten uit, was ze en snijd grotere vruchten klein.
Pureer een deel van de vruchten en houd de rest, naar believen in stukjes, apart.
Doe de vruchten met de suiker en, indien nodig, het citroensap in een pan.
Breng het mengsel aan de kook en laat het enkele minuten borrelend koken. Schep het ontstane schuim na de geleiproef (lees hier meer over de geleiproef) met een schuimspaan af en schep de jam voorzichtig tot de rand in de brandschone potjes.
Laat de potjes ondersteboven afkoelen.

Vers fruit uit eigen tuin is ook heerlijk om te gebruiken. Bovendien zijn de boompjes in het voorjaar vol prachtige bloesem. 

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

22 uur ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago