Een leuk en supermakkelijk ideetje voor mooie ijsblokjes met een subtiel smaakje: vries in je ijsblokjes een eetbaar bloemetje mee, zoals de mooie blauwe sterretjes van Borago (komkommerkruid).
Een verrassend en smakelijk idee is maken van ijsblokjes met eetbare bloemen. Doe een laagje water in het ijsklontjeslaatje, leg er per vakje een bloemetje in en vul het laatje verder met water. Daarna invriezen zoals je altijd doet.
Je kunt eetbare bloempjes of kruidenblaadjes gebruiken die een beetje stevig zijn en niet al te overheersend smaken, zoals:
• De mooie blauwe bloempjes van het komkommerkruid (Borago) zijn perfect, zo krijg je ijsblokjes met aantrekkelijke blauwe sterretjes. Borago heeft een zachte smaak en past bij veel drankjes.
• Bloempjes van andere keukenkruiden zijn ook goed te gebruiken.
• Voor ijsthee kun je ook blaadjes van citroenmelisse of munt gebruiken. Citroenmelisse smaakt ook goed bij een frisse cocktail.
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…