Een leuk en supermakkelijk ideetje voor mooie ijsblokjes met een subtiel smaakje: vries in je ijsblokjes een eetbaar bloemetje mee, zoals de mooie blauwe sterretjes van Borago (komkommerkruid).
Een verrassend en smakelijk idee is maken van ijsblokjes met eetbare bloemen. Doe een laagje water in het ijsklontjeslaatje, leg er per vakje een bloemetje in en vul het laatje verder met water. Daarna invriezen zoals je altijd doet.
Je kunt eetbare bloempjes of kruidenblaadjes gebruiken die een beetje stevig zijn en niet al te overheersend smaken, zoals:
• De mooie blauwe bloempjes van het komkommerkruid (Borago) zijn perfect, zo krijg je ijsblokjes met aantrekkelijke blauwe sterretjes. Borago heeft een zachte smaak en past bij veel drankjes.
• Bloempjes van andere keukenkruiden zijn ook goed te gebruiken.
• Voor ijsthee kun je ook blaadjes van citroenmelisse of munt gebruiken. Citroenmelisse smaakt ook goed bij een frisse cocktail.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…