‘De maaltijdsalade is als een vriend die het beste met je voorheeft’, schrijft auteur Sophie Dupuis-Gaulier in het voorwoord van haar boek Maaltijdsalades. Of je nu alleen eet of in gezelschap, in de zomer of winter: een maaltijdsalade kun je altijd zo samenstellen dat het een complete, evenwichtige gezonde én heerlijke maaltijd is. Geniet samen met ons van een ‘voorproefje’ uit dit boek met deze heerlijke maaltijdsalade: tartaar van eend met ananas, hazelnoten en munt.
Dit recept is geschikt voor 4 personen – (voor)bereiden: 15 min.
Voor de vinaigrette
Snijd het vet van de eendenborst en snijd het in blokjes.
Verhit een droge koekenpan en en bak de vetblokjes knapperig.
Snijd het vlees in heel in kleine blokjes.
Schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes.
Was en droog de sla.
Hak de hazelnoten grof.
Pluk de blaadjes van de munt en snijd de meeste fijn.
Klop voor de vinaigrette de hazelnootolie met de sojasaus en wat peper tot een homogene saus.
Meng alle salade-ingrediënten in een schaal en besprenkel met de vinaigrette.
Boek Maaltijdsalades
Auteur Sophie Dupuis-Gaulier
Prijs € 22,50
ISBN 978 94 6250 217 8
Uitgever Forte Culinair
Meer recepten uit dit smakelijke boek vindt je in LandIdee augustus-september.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…