Zoete muffins zijn bij groot en klein favoriet, maar daar kun je ook een heel smakelijke hartige variant van maken. Toch een beetje zoet van de paprika, maar ook met wat pit door de kaas en olijven. Stop ze eens, als variatie, in de lunchtrommel van je kind(eren) of serveer ze ’s avonds bij een kom groentesoep.

Ingrediënten
200 g hamreepjes
1 oranje paprika, in kleine blokjes
350 g zelfrijzend bakmeel
300 ml halfvolle melk
50 ml zonnebloemolie
1 ei
100 g geraspte (belegen) kaas
zwarte peper
handje zwarte olijven, gehalveerd

Verder nodig
muffinblik, ingevet – oven voorverwarmen op 175 graden

Bereiding

Terwijl de oven voorverwarmt, meng je in een kom zelfrijzend bakmeel, kaas, olijven, ham en paprika. Breng op smaak met peper. Meet de melk af in een maatbeker, olie en ei erbij en even mengen. Dit gaat bij het zelfrijzende bakmeel-mengsel. Roer met een houten lepel door tot één geheel.

Vul de holtes van je bakblik. Zet dat in de voorverwarmde oven en bak ze 20-25 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Met een satéprikker kun je dit controleren. Steek die in het midden van de muffin, als deze er schoon uitkomt, zijn ze gaar. Zit er nog wat beslag aan laat ze dan nog 5 minuten langer staan. In het bakblik laten afkoelen voor je ze op een rooster helemaal laat afkoelen.

Je maakt een hele plaat vol, dus vries er vooral ook een paar in. Op de dag dat je ze dan in de lunchtrommel wilt meegeven of wilt opeten , je ze uit de vriezer en zet je ze – bevroren en al – in een op 150 °C voorverwarmde oven. Laat ze daar 5 minuten in staan voor je ze in de lunchtrommel stopt cq serveert.

Anderen lezen ook:  Rigatoni met bernagie (komkommerkruid)

Bekijk ook: Oranje pannenkoeken!

Bron: Tijd voor Paprika