Categories: Moestuin

Groente uit eigen moestuin: Postelein

Postelein is gemakkelijk te telen en zeer vitaminerijk. De dikvlezige blaadjes van dit eenjarige plantje, dat je vanaf half mei tot eind augustus kunt zaaien, hebben een licht zure en zoute smaak en zijn heerlijk in een zomerse salade.

Al drie tot zes weken na het zaaien zijn de blaadjes te oogsten. Als je steeds een beetje zaait – in de volle grond of in potten – kun je de hele zomer door postelein eten. Zaai breed uit op een warme, beschutte plek en liefst op humeuze, vochthoudende en niet te zware grond.

Meerdere keren oogsten
Als je bij het oogsten de blaadjes niet te kort afsnijdt, groeien de plantjes weer aan waardoor je nog een keer kunt oogsten. Postelein kun je rauw of gekookt eten. Je moet deze groente vers eten, want hij is niet lang houdbaar.

admin

Share
Published by
admin
Tags: oogsten

Recent Posts

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

1 dag ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

2 dagen ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

2 dagen ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 dagen ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 dagen ago

Een terrasoverkapping: het hele jaar door genieten

Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…

6 dagen ago