Postelein is gemakkelijk te telen en zeer vitaminerijk. De dikvlezige blaadjes van dit eenjarige plantje, dat je vanaf half mei tot eind augustus kunt zaaien, hebben een licht zure en zoute smaak en zijn heerlijk in een zomerse salade.
Al drie tot zes weken na het zaaien zijn de blaadjes te oogsten. Als je steeds een beetje zaait – in de volle grond of in potten – kun je de hele zomer door postelein eten. Zaai breed uit op een warme, beschutte plek en liefst op humeuze, vochthoudende en niet te zware grond.
Meerdere keren oogsten
Als je bij het oogsten de blaadjes niet te kort afsnijdt, groeien de plantjes weer aan waardoor je nog een keer kunt oogsten. Postelein kun je rauw of gekookt eten. Je moet deze groente vers eten, want hij is niet lang houdbaar.
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…