Categories: Moestuin

Groente uit eigen moestuin: Postelein

Postelein is gemakkelijk te telen en zeer vitaminerijk. De dikvlezige blaadjes van dit eenjarige plantje, dat je vanaf half mei tot eind augustus kunt zaaien, hebben een licht zure en zoute smaak en zijn heerlijk in een zomerse salade.

Al drie tot zes weken na het zaaien zijn de blaadjes te oogsten. Als je steeds een beetje zaait – in de volle grond of in potten – kun je de hele zomer door postelein eten. Zaai breed uit op een warme, beschutte plek en liefst op humeuze, vochthoudende en niet te zware grond.

Meerdere keren oogsten
Als je bij het oogsten de blaadjes niet te kort afsnijdt, groeien de plantjes weer aan waardoor je nog een keer kunt oogsten. Postelein kun je rauw of gekookt eten. Je moet deze groente vers eten, want hij is niet lang houdbaar.

admin

Share
Published by
admin
Tags: oogsten

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

17 uur ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago