Kaneel was lange tijd voorbehouden aan de machtigen en rijken der aarde. Tegenwoordig is deze aromatische specerij vooral uit wintergerechten niet meer weg te denken. Vandaag delen wij dit lekkere recept van gebakken aardappelen met kaneel en knoflook met jullie.
Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1 kg liefst vastkokende aardappelen
– zout
– peper (uit de molen)
– 1 tl gedroogde rozemarijn
– 1-2 kaneelstokjes
– 2-3 knoflookteentjes
– 4 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen, dep ze droog en snijd ze in grote stukken. Meng ze in een kom zorgvuldig met zout, peper, rozemarijn, kaneelstokje(s), knoflookteentjes (niet gepeld en fijngemaakt) en olie. Verhit een gietijzeren koekenpan en bak het aardappel-kruidenmengsel snel aan. Zet de pan dan in de voorverwarmde oven, bak de aardappelen circa 20 minuten op de middelste rail tot ze zacht zijn en draai ze tijdens het bakken af en toe om. Verwijder kaneelstokje(s) en knoflookteentjes voor het opdienen.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…