In Spanje weten ze wel raad met het warme weer. Ze gaan de zomer niet alleen te lijf met siësta’s maar ook met heerlijke gazpacho, een koude soep boordevol met smakelijke, mediterraanse groenten. Als het warm is sta je niet graag urenlang boven warme pannen. Daarom is deze koude soep ideaal, klaar in 15 minuten en je hebt geen warmtebron nodig! Zo maak je het:
Zorg voor een blender en een schaal of pan. Verzamel de benodigde ingrediënten:
Pel de tomaten, schil de komkommer en snij alle ingrediënten in blokjes. Blender de groenten met de olijfolie en azijn tot een smeuïg geheel en voeg het brood toe, totdat de soep de gewenste dikte heeft. Plaats het geheel in de koelkast voor minimaal een uur.
Is de soep voldoende gekoeld? Serveer dan met peterselie en croutons.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…