In Spanje weten ze wel raad met het warme weer. Ze gaan de zomer niet alleen te lijf met siësta’s maar ook met heerlijke gazpacho, een koude soep boordevol met smakelijke, mediterraanse groenten. Als het warm is sta je niet graag urenlang boven warme pannen. Daarom is deze koude soep ideaal, klaar in 15 minuten en je hebt geen warmtebron nodig! Zo maak je het:
Zorg voor een blender en een schaal of pan. Verzamel de benodigde ingrediënten:
- 250 gram (verse) tomaten
- 1 teen knoflook
- Een halve komkommer
- 1 bosui
- 1 paprika
- Olijfolie
- Anderhalve eetlepel azijn
- Geweekt sneetje brood zonder korst
Pel de tomaten, schil de komkommer en snij alle ingrediënten in blokjes. Blender de groenten met de olijfolie en azijn tot een smeuïg geheel en voeg het brood toe, totdat de soep de gewenste dikte heeft. Plaats het geheel in de koelkast voor minimaal een uur.
Is de soep voldoende gekoeld? Serveer dan met peterselie en croutons.